Sales: Een ondernemer óf marionet?

Sales een ondernemer of marionet

Overpeinzende – Sales

In Sales/ business development ben je CEO van je eigen business (binnen een organisatie). Maar ben je ook in de praktijk echt een ondernemer? Kan je zelf alle keuzes maken?

Sales komt als functie héél dicht in de buurt van het zelfstandig ondernemerschap (ondernemer zijn). In mijn optiek hebben top sales mensen een eigen visie, nét als het het bedrijf waarvoor ze werkzaam zijn.

Door de jaren heen rees bij mij steeds vaker de gedachte: Maar als ik me ondernemer voel, wat doe ik dan eigenlijk in loondienst? Deze vraag bleef me continu bezighouden.

Het “gemak” van een goed basissalaris en een leaseauto? Ja. Maar omdat ik een sterke visie had om succesvol te zijn voor het bedrijf botste mijn visie weleens met die van de organisatie. Dat laatste “vrat” energie.

Braaf deed ik vervolgens de dingen “die me opgedragen werden”, maar waarvan ik in mijzelf dacht: “Dit zijn géén goede keuzes”. Ik voelde me té vaak een (ondernemende) marionet.

Sales As A Service (ICT& Healthcare)

Begin 2018 heb ik daarom o.a. “Sales As A Service” opgericht. De gedachte hierbij was: Laten we ondernemen vanuit een gelijkwaardige relatie (ondernemer-ondernemer) in plaats van een ongelijke relatie (werkgever-werknemer).

Het leuke nu is, dat ik géén dingen meer doe waar ik zelf niet achter sta, kortom me géén “ondernemende” marionet meer voel.

Het zorgt er ook voor dat mijn commitment naar opdrachtgevers toe véél groter is in vergelijking met de periode dat ik in dienst was bij werkgevers.

Een WIN-WIN situatie dus.

Sales: Een ondernemer óf  (ondernemende) marionet?

Wat ik vind is dat je in Sales alles moet kunnen zeggen wat je denkt en vindt en je visie vrij moet kunnen uiten. Het is namelijk een té belangrijk bedrijfsproces binnen een organisatie.

Dan rijst de vraag: Waar hebben organisaties behoefte aan in Sales new business? Ondernemers, of “ondernemende marionetten?”.

Zeg het maar!

Sales as a service
since 2018

Sales: Het belangrijkste bedrijfsproces van iedere organisatie.

Sales wordt vaak louter operationeel ingestoken, terwijl er op procesmatig en strategisch niveau de grootste winst te boeken valt.

Slim ondernemen = Anders denken.

Sales As A Service: Waarom niet vandaag?